Succesvol IT-Talent werven

5 oktober 2017

Tijdens deze middag staat het werven en selecteren van IT-talent centraal.
Je krijgt antwoord op de volgende vragen: wat zijn de belangrijkste trends op de IT-arbeidsmarkt, what’s hot and what’s not, wat trekt IT-talent over de streep om van baan te veranderen, hoe zorg je dat je de beste kandidaten vindt en weet te interesseren voor een baan bij jou en welk potentieel blijft nog onbenut? Diverse arbeidsmarktexperts en gerenommeerde recruiters praten je bij en geven je tips en trucs om het recruitmentproces te optimaliseren.

Tijd Onderwerp
13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Welkom door dagvoorzitter namens AG Connect
14.05 uur Introductie door vakredacteur Ester Schop van AG Connect
Ester schetst de ontwikkelingen op de IT-arbeidsmarkt, behandelt de uitkomsten het jaarlijkse Salary Survey van AG en andere onderzoeken van Monsterboard, Indeed, UWV, Fastflex. Ook zal ze aantonen dat de omzet en innovatie onder druk komt te staan door een oplopend personeelstekort. Welke functies zijn hot? Wat willen IT’ers? Waar knappen ze op af?
14.20 uur Anouk Kon van Indeed over hoe IT’ers zoeken naar een baan
Op welke zoektermen zoeken ze? Welke functies zijn het meest gewild? Favoriete werkgevers? Do’s en don’ts in vacatureteksten, welke dagen/maanden wordt er het meest gezocht, etc?
14.50 uur Best Practice: Global Manager Labor Market Communications Hank Oosterbaan van ASML
ASML is grote naam en een sterk merk, maar niet in de IT. Hoe werf je dan toch de goede IT’ers en wat zijn de recruitmentervaringen van ASML, bijvoorbeeld in het buitenland?
15.20 uur HR Trends onderzoek
Hans van der Spek, Directeur Kenniscentrum HCM van Berenschot vertelt over de uitkomsten van het jaarlijkse HR Trends onderzoek met de nadruk op het werven van IT-talent.
15.40 uur Onbenut potentieel: van zij-instroom tot omscholing, ook in ICT?
Marieke Duijndam, landelijk adviseur Werkgeversdiensten UWV, sector ICT over oudere IT’ers en zij-instromers.
16.15 - 17.00 uur Netwerkborrel

Aanmelden

Win de strijd om het schaarse IT-talent dankzij de juiste voorbereiding: bezoek Scherpschutters van AG Connect!

Aanmelden